10 ember, akit Instagramon követek

Jelenleg több időt töltök Istagramon, mint Facebook-on. Nem állok be abba a sorba, ahol azt mondják, hogy a FB halott vagy sz@r, de tény, hogy most az Instát kedvelem a legjobban.

Amit szeretek benne:

 • gyors, nem kell várni a betöltésre, nem gondolkodik
 • vissza tudok lépkedni, nem felejti el merre jártam
 • sztori funkció
 • hastag-ek
 • reklámmentes (még)
 • nincsenek linkelt tartalmak

Viszonylag új felhasználó vagyok, tavaly augusztusban töltöttem le és kezdtem használni. Az alkalmazást 2010 októberében hozta létre a két alapító – Kevin Systrom és Mike Krieger – és 2013-ban már 100 millió felhasználója volt.

A felhasználó szám növekedéséhez hozzájárult, hogy a Facebook 2012 április 12-én megvette és gőzerővel nekiállt a fejlesztésnek. Kezdetben csak fotót és 15 mp-es videót lehetett feltölteni, ma már 59 mp a korlát, megjelent az élő videó és a 24 órás sztori.

A képmegosztások sikerét a rengeteg képszerkesztési lehetőség táplálja, valamint a szűrők, amivel egészen drámai vagy vibráló hatást lehet varázsolni egy gyenge fotóból is.

A sztori funkcióval szerettem meg.

Felfedeztem, hogy kedvenc youtubbereim közül néhányan ide is készítenek rövid filmeket. Ezeket könnyebben fogyasztom, mint a hosszabb HD videókat.

Miért?

 • hamarabb indul
 • nincs reklám előtte
 • kevesebb adatforgalom
 • rövid terjedelem
 • nem felejti el hol jártam

OK, a YouTube is megjegyzi, de az Insta valahogy sokkal szerethetőbben teszi ezt.

Ki az a 10 ember, akit Instagramon követek?

Mai állás szerint 76 embert vagy csatornát követek. Azért ilyen keveset, mert nagyon rendben tartom ezt a listát. Nem szeretném, ha ugyanaz történne mint a Facebook üzenőfallal – az óriási zajból kell kiszűrnöm ami érdekel.

Aki nem tesz fel engem érdeklő tartalmat, nem követem tovább, így marad hely a fontosaknak.

10. Dominic Chambrone
Ez a srác Los Angeles belvárosában készít egyedi cipőket. Komoly darabok, kézzel készülnek, amit meg is kell fizetni: 500 és 1200 $ között vannak az árak a webshopjában.

Hand stitching the v2 custom python

Dominic Chambrone (@theshoesurgeon) által megosztott bejegyzés,

9. Willie
Őt a YouTube-on találtam, egy Casey Neistat videó előtt jött be a reklámja. Napi vlogot készít több, mint egy éve, közben egy Faithbox nevű alkalmazást fejleszt. A vlog miatt érdekel, de Instán van több követője.

Made it back from Haiti and it’s official, boys everywhere love drones ?

Willie (@morewillie) által megosztott bejegyzés,

8. Casey Neistat
Filmkészítő, a CNN-nek és a saját YouTube csatornájára készít videókat. Tetszik a stílusa, jó zenéket használ és látványosak a filmjei. Napi blogot készített 576 napon keresztül, amivel 6 millió fölé növelte feliratkozóinak számát.

amazing time at #OMR17 til next time !!

Casey Neistat (@caseyneistat) által megosztott bejegyzés,

7. Jon Olsson
Skandináv youtubber, napi vlogot készít. Havas tájakon jár, brutális sportautókat vezet, de rá még nem szakítottam sok időt. Inkább megkerestem Instagramon, hogy a rövidebb tartalmait figyeljem.

6. Marcus Samuelsson
Etióp származású séf, akinek több étterme van New Yorkban. Grill és street food ételeket készít többnyire csirkéből és halból. Nagyon profin használja a közösségi médiát, fotók, videók mellett blog és élő bejelentkezések is vannak – ezért követem.

5. Jancsó Gergely
Róla írtam párszor és találkoztam is vele. Érdekel a fotózás és a vlogolás, Gergő mindkettőben jó és sztorikat is készít. Érdemes követni.

Készülnek a timelapse felvételek Tokióban. Bali, Bangkok, Szingapúr, Tokió. Ahogyan az előző vlogokból megtudhattátok, 4k timelapse videóval készülök erről a négy helyszínről. A filmem bemutatója Budapesten lesz, az első közösségtalálkozónkkal egybekötve. Itt majd kérdezhettek, beszélgetünk, és sok hasznos szakmai dolgot el fogok nektek mondani. De a legfontosabb, hogy végre face to face láthassuk egymást. A részvétel teljesen ingyenes, de a korlátozott résztvevőszám miatt regisztrációhoz kötött. Az űrlapot eléred a legújabb youtube videó leírásában és facebookon egyaránt. Találkozzunk! #skyscrapers #skyscraper #tokio #tokyo #tokyo?? #timelapse #timelapseinprogress #cityscape #cityscapes #gopro4 #photographer #timelapsephotographer #architecturalphotography #architecturalphotographer

Jancsó Gergely (@gregjancso) által megosztott bejegyzés,

4. Oravecz Nóra
Huffington Post blogger, többszörös bestseller író, személyes márkaépítés tanácsadó. Párom, Timi találkozott vele Pécsen azóta figyelem jobban a dolgait és most olvasom a Találd meg magad című könyvét.

3. TeamGaryVee
Gary Vaynerchuk 9 fős csapata, akik árnyékként követik és kezelik a közösségi média felületeit. Őket azért követem, mert jobban beláthatok a Gary körül folyó munkába. Csak sztorikat tesznek fel, de azok minőségi anyagok.

2. Drock
Gary csapatának tagja, David Rock a teljes neve. Ő az, aki egy kamerával a kezében követi Gary-t minden nap. Ő a fő operatőr, ő az aki filmet készít az életéből. Sokan szívesen lennének a helyében, köztük én is.

SHOW A LITTLE ❤️. TAG A FRIEND THAT INSPIRES YOU.

DRock (@davidrock) által megosztott bejegyzés,

1. GaryVee
Abszolút elsőszámú kedvencem. A világon a legtöbb tartalmat készíti a közösségi média felületeire, ebben verhetetlen. Vaynermedia néven futó cége 650 embert foglalkoztat, ügyfelei között a világ legnagyobb márkáit találjuk. A közösségi média marketing legnagyobb szakértője véleményem szerint, és ő is bor webáruházzal kezdte a pályafutását, mint én.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.