56. nap – Miért nem csinálok még videót?

hűtő kész

Dél van, végeztem a hűtő leolvasztásával és takarításával.

Produktív voltam a nap eddigi részében, ezt délután sem fogom megszakítani. Most nekiállok az írásnak, de lehet, hogy közben mást is fogok csinálni és csak estére fejezem be. Valójában ez a dokumentálás lényege.

Ha videóban csinálnám, akkor csak így gondolkodhatnék azokon a napokon, amikor nem valamilyen konkrét témát dolgozok fel. Persze egy gondolatra is fel lehet építeni az egészet, de arra nem biztos, hogy minden nap kíváncsi lennél.

Miért nem csinálok még videókat?

Vagy amit csinálok, abban miért nem beszélek?

Eddig ezt a két kérdést kaptam építő kritikaként ismerőseimtől. Jancsó Gergelytől azt a tanácsot kaptam, hogy beszéljek a videókban. Erre úgy került sor, hogy miután én belekerültem a vlog videójába, én is elküldtem neki a budapesti utamról készült vlogszerű alkotásomat.

Sokat gondolkodtam ezen.

Valójában sosem azzal a szándékkal készítettem a felvételeket, hogy abból majd összevágok valamit. Januárban láttam először videó szerkesztő szoftvert és az S billentyű lenyomására bekövetkező “vágás” funkción kívül most sem tudok egyebet róla. Két órát kínlódtam az első felirattal 🙂 de most sem tudom elmondani hogyan sikerült rátenni.

Ha követed a blogomat, biztosan érzed, hogy még nincsen egységes mondanivalója. Foglalkoztat több dolog, de még nem állt össze az, hogy mi lesz ezekből. Vagyis a fejemben megvan, de még nem szeretném nyilvánossá tenni.

Amikor az ember kitalál egy új vállalkozást, az elején még nagyon képlékeny a dolog. Nem ez lesz az első, de azt elmondhatom, hogy ez sokkal nagyobbat fog szólni, mint bármi amit eddig csináltam. Ezért nem lenne szerencsés már akkor elpufogtatni az ötleteket, mielőtt rendesen ki lennének dolgozva.

Ugyanis nem csak abból áll a napom, hogy 8-tól 4-ig munkahely, aztán megírok egy ilyen cikket a blogra.

Közben érdekes emberekkel kávézok a városban, terveket szövögetünk, tanácsokat adunk és kapunk egymástól, leírom az ötleteimet, esténként még órákig részletezem magamnak írásban, fotózok, time lapse-eket csinálok és menő vloggerek műsorát nézem a YouTube-on.

Ezzel el is mondtam mit csinálok egy nap az evésen és az alváson kívül.

Hogyan lehet minden nap blogot írni?

Úgy, hogy az én feleségem a legjobb a világon. Elvégez minden egyéb feladatot, főz, etet, bevásárol, takarít és… igen, minden mást, ami a céljaim megvalósítása helyett csak az időmet rabolná. Csapatmunka ez is, egyedül nehezebb lenne.

A mai hűtő leolvasztás csak kikapcsolódás volt, Timi nem is tudott róla. Amikor készen volt, küldtem neki egy szelfit Snapchaten, háttérben a tiszta hűtővel. Ez a mai meglepetésem neki, ugyanis ma nincs itthon.

Szóval.

Rengeteg tervet vetettem papírra (Google Dokumentumra 🙂 amiknek ha a tizedét megvalósítom, akkor magamat is megvalósítom. Mi más lenne az egésznek a célja, mint az önmegvalósítás, a piramis csúcsa.

maslow piramis

Abraham Maslow szükséglet piramisa. Sokat elárul az emberről, hogy mi motiválja a mindennapi cselekvéseit. Mindenki a piramis valamelyik szintjén éli az életét vagy tarthat egyaránt felfelé és lefelé is.

Ezt a masszát kell összegyúrnom és valami olyan tevékenységgé formálnom, amivel szolgálni tudok minél több embert. Vagy inspirálni. Vagy szórakoztatni. (Mindhármat szeretném.)

Most még több a kérdőjel a terveken, mint a kijelentő mondat.

De az irány megvan. Az már nyilvános, hogy lesz benne fényképezés, videózás, okostelefon, közösségi média és blog. Tudom, ezzel nem sokat árultam el.

Továbbá nem titkolt célom, hogy a munka jutalmaként egyszer megvehessem álmaim autóját, egy Subaru Impreza WRX Sti-t. 20 éves korom óta vágyom rá, még soha nem ültem benne, de hiszem és tudom, hogy lesz egy sajátom.

subaru impreza wrx sti

2014-ben az esküvőnk napján készült a kép. Nem tudom kié volt ez a gyönyörűség, csak kisujjal mertem érinteni.

Jövő héten eddig három emberrel beszéltem meg találkozót, mind más iparágban dolgoznak. Konkrét üzlet még nincs, egyelőre csak ismerkedünk és átbeszéljük vannak-e közös pontok a céljainkban, amivel egymást tudjuk segíteni.

13:03 – eddig a gondolatmenet. A nap további részében a tervezéssel foglalkozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.