Erre is képes egy terepjáró?

Gondoltál már arra, milyen lenne a reggeli dugóban a többi autós fölé emelkedni és könnyedén átrepülni fölöttük? Nos, csak egy Hum Riderre van szükséged, ahogy a videóban is láthatod.

Ahogy megáll előtted a kocsisor, a te csoda autód egy gombnyomásra gólyalábakra áll, kiszélesedik és könnyedén tovább gurul egészen a piros lámpáig, ahogy te leszel az első.

A többi autós döbbent arccal követi az eseményeket és nem hiszi el hogy ilyen létezik. Csendben figyelik a műveletet és látszólag semmit sem reagálnak. A valóságban ez teljesen másképp nézne ki.

Elképzeltem mi lenne a valóságban, itt tudod elolvasni.

A filmben volt pár furcsaság. Az autó kerekei minden megerőltetés nélkül elmozdultak oldal irányban, a gumi el sem deformálódott. Ezt a mozdulatot ügyesen úgy “vették fel”, hogy közeli képet láttunk közben és … nem sorolom tovább, szóval egy számítógépes grafika az egész.

Semmi értelme az egésznek, de nagyon látványos és lehet róla beszélni. Elkezdtem keresni ki csinálta ezt a filmet és miért. Nem telt bele 1 percbe és a hum.com-on találtam magam, ami egy autós-mobilos applikáció weblapja.

Itt esett le, hogy ezt az appot és a hozzá tartozó készüléket reklámozzák nagyon ügyesen a készítők. Csináltak egy videót pontosan azért, hogy sok blogger és újságíró ráugorjon és megossza. Ingyen reklám egy ügyes videós tartalommal.

hum riderA számok mindent elmondanak. 187 feliratkozó és több, mint fél millió megtekintés. A többség nem iratkozik fel, csak megosztja, mert vicces tartalom.

A Hum készülék nem emeli meg az autót, de felokosítja és wifi hotspotot csinál belőle. Használatával igazi otthoni internetezési élményt lehet varázsolni az autóban, utazás közben.

Méri a sebességet, útvonalat tervez és mindent tud, amit a legjobb telefonos térképek és GPS alkalmazások. Ezen kívül folyamatos kontroll ígér az autó állapotáról nem csak az autóban ülők részére.

“A 16 éves fiamnak már van jogosítványa és egyedül vezet. A Hum megmutatja nekem merre jár és milyen sebességgel halad. Nem ellenőrzöm gyakran, de megnyugtató a tudat.” – mondja egy Monica nevű felhasználó.

Az Hum eszközt az applikációval két verzióban vásárolhatjuk meg. A kisebb csomag az autó diagnosztikai eszközöket tartalmazza, 50 dollár egyszeri díjat és 10 dollár havi díjat kérnek érte.

A nagyobbik csomag ezeken túl tartalmazza a wifi hotspot funkciót, ami valójában a biztonságon túl a valódi felhasználói élményt nyújtja az utasoknak. Ez a csomag 119 dollár egyszeri és 15 dollár havi díjért vihető el.

Innen nézve már nem is olyan hülyeség a film, igaz?

Sokkal izgalmasabb, mint az, hogy vegyünk meg egy újabb szolgáltatást az autónkba. Egyébként valóban nem rossz, van is értelme a dolognak, de a vírus videó nélkül aligha találtam volna rá.

Lehet, hogy te sem olvasol róla, ha nem írom meg ezt a cikket, amivel újabb ingyenes megosztást szerzek a Hum alkotóinak. Nagyon okos húzás volt, gratulálok nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.