Sohasem veszítek

Sokféleképpen gondolkodhatunk ugyanarról az élethelyzetről. Ez – konyhanyelven fogalmazva – abból adódik, hogy mindenki a saját szemüvegén keresztül nézi a világot. Van persze egy hangos többség, aki látszólag mindig mindenben egyetért, de valójában mindenkinek más a véleménye a világ legapróbb dolgairól is.

Aki régóta ismer engem és csak ritkán találkozunk, furcsállhatja, hogy mindig mással foglalkozom, mint korábban. Elhiszem, hogy szokatlan egy olyan embernek, aki évek óta ugyanazon a munkahelyen dolgozik. Nekem viszont az tűnik lehetetlennek, hogy belekényelmesedjek egy irodai székbe több évre.

Ezért úgy döntöttem, hogy nagyobb célokat tűzök ki annál, mint hogy csak havonta megkapjam a fizetésemet valakitől azért, hogy teljesítem az ő céljainak egy részét. Elegem lett abból, hogy negatív emberek vesznek körül, teljesítmény kényszer alatt dolgozunk idióta módszerekkel teljes feszültségben.

Kitűztem magam elé, hogy saját vállalkozást fogok építeni. Elkezdem egyedül, összeszedem a csapatomat és óriási dolgokat fogunk létrehozni, amivel szolgáljuk az embereket és a cégeket.

Az elmúlt egy évben sokszor változott, hogy mi lesz az a téma ami köré felépítem ezt a blogot és a leendő vállalkozást. Néhány ötletet megemlítettem, de a többségét csak jegyzeteltem és megtartottam magamnak. Eddig.

Úgy érzem, hogy rengeteg dolgot írtam le, amit sosem fogok megvalósítani, de elképzelhető, hogy valaki más meg pont egy ilyen ötletre vár. Ezért előszedem a régi jegyzeteimet Google Drive-ból, valamennyire olvasható formába öntöm és random időpontokban megosztom itt a blogon.

Inkább legyen 30 ötletem, amiből 29 a kukában végzi, mint hogy ne csináljak semmit.

Mert ha van egy jó ötletem, amiből nem jön össze semmi, az nem jelenti azt, hogy vesztettem vagy elbuktam. Csupán találtam egy újabb vállalkozást, aminek a kivitelezése nem az én stílusom. Csinálja meg valaki más, és ha beindul, én vásárlója leszek.

Adni, törődni másokkal, szolgálni az embereket nem minden esetben pénz kérdése és nem is fontos tudni, hogy pontosan kinek segítünk vele. A lényeg a pozitív beállítottság és az önzetlenség.

Már attól jól érzem magam, hogy leírtam ezt a pár sort. Ezek szerint jó az ötlet és hamarosan jövök is az első ilyen cikkel.

Ha ennél több dolog is érdekel abból amire készülök, keress meg valamelyik közösségi csatornán és beszélgessünk róla. Ha grafikus, fotós, videós vagy szövegíró vagy, illetve az szeretnél lenni és van szabad kapacitásod, keress meg és beszélgessünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.